Főmenü

Belépés

Keresés

Chat

200

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Zene-Video

Zene-video

Bevált receptek



Burgonya ropogós (Krokett):

70dkg burgonyát meghámozunk, megfőzzük,
majd burgonya nyomón átnyomjuk, kihűtjük, sóval és szerecsendióval ízesítjük.
Lisztes asztallapon kroketteket formálunk belőlük,
majd tojásba és morzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük.

Besamel mártás:

5dkg vajból és 4dkg lisztből rántást készítünk, majd 4dl tejjel felöntjük.
Sóval, szerecsendióval és őrölt fehér borssal ízesítjük.

Tartár mártás:


1dkg mustárt elkeverünk 2 tojás sárgájával és fokozatosan hozzá csurgatunk
3dl olajat állandó kevergetés mellett, majd 1dkg porcukrot, kevés citromlevet,
sót és 1cent fehérbort teszünk bele. Végül 1dl tejföllel elegyítjük.

Milánói makaróni:

6dkg vajban, 3dkg finomra vágott hagymát fonnyasztunk. Bele tesszük,
az apróra vágott 15dkg gombát, sózzuk, borsozzuk és készre sütjük.
Hozzáadjuk az apróra vágott 8dkg sonkát, a 10dkg paradicsompürét és a
7dkg sajt 1/3 részét.
20dkg makarónit, sós vízben kifőzünk, leszűrjük és összekeverjük a szósszal.

Francia palacsinta:

5dkg vajat meglangyosítunk, beleteszünk 1 citrom és 1 narancs reszelt héját.
2,5dl tejet, 2,5dl tejszínt, 5 tojást és 25dkg lisztet összekeverünk. Hozzá adjuk
az citrusos vajat, sót, vaníliás cukrot, 5cl konyakot és kicsi palacsintákat
sütünk belőle. A kész korongokat egymásra helyezzük és leporcukrozzuk.

Jércesaláta:

2tojást megfőzünk, metéltre vágjuk. 10dkg burgonyát héjában megfőzünk és
metéltre vágjuk. 25dkg jércemellet tepsiben megsütjük, majd metéltre vágjuk.
1/4fej salátát szintén metéltre vágunk, 5dkg almát meghámozunk, metéltre vágjuk.
2/3 részét összekeverjük a majonéz mártással, sóval és citromlével ízesítjük, majd
hűtjük. Tálaláskor kúpalakba formázzuk, majonézzel lehúzzuk, lefényezett
jércemell szelettel, saláta levéllel és gyöngyaszpikkal díszítjük.

Aszpik:

Fél liter vízben felforralunk, 5dkg zselatint, 1dkg vegetát, 1babérlevelet, 1cl tárkony ecetet
és 2dkg vöröshagymát, majd leszűrjük és lehűtjük.

Zöldborsó krémleves:

25dkg zöldborsót 3dkg vajon lepárolunk, 4dkg liszttel sűrítjük, tej víz elegyével felengedjük.
Sóval, cukorral ízesítjük, majd készre főzzük. Áttörjük és átszűrjük. Tálalás előtt 1tojássárgájából
és fél dl tejszínből legírt készítünk. Csészébe tálaljuk, külön zsemle kruttont adunk.

Borzas pulykamell:

3dkg répát, 3dkg cukkinit lereszelünk, 3dkg póréhagymát apróra vágunk, 5cl tejet, 5dkg lisztet,
2 tojássárgáját és 1cl olíva összekeverünk. Sózzuk, majd hozzáadjuk a tojások felvert habját.
30dkg pulykamellet kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe mártjuk és a zöldséges bundába forgatjuk.
Bő olajba sütjük. Külön foghagymás öntetet kínálunk. (tejföl, só, tejszín, citromlé, fokhagyma)

Ananászos rizsfánk:

4 tojássárgáját kihabosítunk, 8dkg porcukorral, hozzáadunk 8dkg lisztet, 20dkg kész rizst,
10dkg apróra vágott ananászt, összekeverjük a felvert tojáshabbal, majd bő olajban aranysárgára
sütjük. Tálaláskor csokoládéval díszített tányérra tesszük, mellé málna öntetet kínálunk.

Őszibarack krémleves:

3dkg hideg pudingot kikeverünk, 6dl narancslével és 6dl őszi lével vagy befőttlével. 40dkg 
barackbefőttet felkockázunk és beletesszük a pudingos lébe, majd ízesítjük citromlével, 3dl
tejszínnel és fél dl pálinkával, lehűtjük. Tálaláskor csészében adjuk.

Málna krémleves:

30dkg málnát, 3dl narancslét, 3cl citromlét és 5cl tejszínt összeturmixolunk, leszűrjük
és hűtjük. Tálalás csészében, habrózsával és málnaszemmel.

Cordon bleu:

30dkg karajból nyitott szeleteket vágunk, lazítjuk és sózzuk. 4dkg sonkát és 3dkg sajtot
teszünk bele, félbe hajtjuk, körbe klopfoljuk és liszt tojás morzsába forgatjuk, majd
bő olajban kisütjük. Mellé hasábot kínálunk.

Bazsalikomos paradicsom leves:

4dkg zsírból és 3dkg lisztből zsemle színű rántást készítünk, bele teszünk 10dkg paradicsompürét,
felengedjük vízzel és ízesítjük sóval, 2dkg cukorral, 1dkg vegetával és bazsalikommal.
3dkg vöröshagymát és 5dkg zellert egészbe beleteszünk, majd készre főzzük.
1tojásból és 8dkg lisztből leves tésztát gyúrunk, kinyújtjük és kis kockákra vágjuk, majd a
levesbe tesszük, csészébe tálaljuk.

Göcseji gombás tekercs:

2dkg vöröshagymát fonnyasztunk, bele teszünk 7 dkg leszeletelt gombát, lesütjük, sóval borssal ízesítjük,
petrezselyemmel keverjük és kihűtjük. Ha kihűlt hozzá keverünk 3dkg lecsíkozott sonkát és 3dkg reszelt sajtot.
40dkg pulykamellet leszeletelünk, kiklopfoljuk, sózzuk és rá tesszük a tölteléket, majd feltekerjük. Bundázzuk
és bő olajban kisütjük. Tálaláskor 2cm-es szeletekre vágjuk.

Zalai finom falatka:

30dkg nyers burgonyát meghámozunk, lereszelünk és kicsavarunk, sózzuk és 1 tojássárgájával keverjük, a 30dkg
karaj húst lazítjuk, sózzuk, lisztbe, majd a masszába forgatjuk és bő olajban kisütjük. Köretként rizst kínálunk.

Sertésvagdalt:

35dkg lapockát ledarálunk, hozzáadjuk az 1 áztatott kicsavart zsemlét, sózzuk, borsozzuk és reszelt fokhagymával, 
vöröshagymával és 1 tojással összedolgozzuk. Morzsás lapon steaket formálunk és bő olajban kisütjük.

Eszterházy rostélyos:

24dkg rostélyos lazítunk, egyik oldalát lisztbe mártjuk, majd elősütjük. 5dkg hagymát fonnyasztunk, majd vízzel felöntjük
és ráöntjük a húsra, sóval, babérlevéllel ízesítjük. 10dkg zöldséget és sárgarépát julienre vágunk és 2dkg vajon lepároljuk,
majd hozzáadjuk a húshoz. 5dl tejfölből habarást készítünk, a kész húshoz adjuk. 1cl citrom levet, 2dkg mustárt és 2dkg cukrot 
teszünk bele és összeforraljuk. Végül fél dl fehérbort öntünk hozzá. Köretként spagettit kínálunk.

Fogasfilé Mornay módra:

30dkg fogasfilét sózunk, 20 percig állni hagyjuk, majd kivajazott jénaiba tesszük, 1dl halalaplét és 3cl fehérbort öntünk.
Zsírpapírral fedjük és sótőben megpároljuk. Ha kész besamel mártással lehúzzuk, körbe tojásos burgonyapépet nyomunk.
3dkg reszelt sajttal és 2dkg morzsával hintjük, majd rápirítjuk.